Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in alles wat met eten en drinken te maken heeft. Voor mijn gevoel draaide ook alles om eten en drinken, althans, deze jeugdherinneringen zijn me het beste bijgebleven.
Mijn vader en broer zijn sportvissers; in binnen- en buitenland aten wij altijd de vangst. Maar net zo makkelijk zochten we naar al het eetbare in de natuur (van bramen tot wijngaardslakken, van kokkels tot paling). Met mijn moeder bakte ik vooral taarten, cakes en koekjes. Op vakanties waren we 's ochtends al aan het bedenken, wat we 's avonds zouden eten. Het speelde een prachtige rol van betekenis!

 

Voor mij zijn herkomst, kwaliteit en diversiteit van producten erg belangrijk. Constant ben ik op zoek naar nieuwe kennis en spreek ik het liefst met specialisten over hun vakgebied, om vooral te blijven leren. Het is fijn om ook anderen kennis te laten maken met diverse producten, smaken, en bereidingswijzen. Ik voel mij thuis in de Franse keuken, ik heb ruime kennis van producten en bereidingen, wijnen, kazen, charcuterie en wild.

Na een kantoor-carrière van 23 jaar (Customer Service, Human Resources, Werving & Selectie, Loopbaanbegeleiding), besloot ik mijn eigen loopbaan  nieuw leven in te blazen. De tweede helft van mijn werkende leven wilde ik doen wat ik nog veel leuker vind! Vanaf 2012 volgde ik diverse cursussen en opleidingen en in april 2014 ben ik mijn onderneming Ol-in-One gestart.

Ik werk als freelancer voor o.a. de Mobiele Wijnbar en Épicerie Jean & Marie, ik organiseer wijn-spijs workshops en kookworkshops; ik verzorg de catering van (bedrijfs-)borrels; ik ben freelance inzetbaar als workshopbegeleider, kok, gastvrouw/sommelier en verkoper. Het liefst vul ik mijn werkweek met een combinatie van al het bovenstaande!

 

Curriculum

 • Vinoloog,
  Wijnacademie
 • Cuisinier - Gastvrouw (kok niv. 3),
  Academie voor Gastronomie
 • Wild- en Wildbereiding,
  Academie voor Gastronomie
 • Passie voor Koken, De Librije
 • Kaascursus
  Fromagerie l'Amuse
 • Culinair en Wijnschrijven, Academie Culinair Schrijven
 • Sociale Hygiëne en HACCP, SVH
 • diverse (specialisatie)cursussen o.a.; 
  worst maken, pasta, pizza, brood, vlees, wilde gans, wild zwijn, vegetarisch.

Commentaren: 0 (Discussie gesloten)
  Er zijn nog geen commentaren.